Toggle

XF Sportbrake

Stijlvolle veelzijdigheid

Kenmerken

De veelzijdige XF Sportbrake keert terug binnen het gamma van Jaguar naast de succesvolle zakelijke Jaguar XF Sedan. Het design combineert elementen van een coupé met een krachtig gevoel van dynamiek. De aerodynamisch gevormde flanken, krachtige taillelijn, geïntegreerde achterspoiler, lange roofrails en LED-achterlichten maakt de Sportbrake tot een Jaguar pur sang.  

Het optionele glazen panoramadak, met een oppervlak van 1,6 m2, verschaft een ononderbroken zicht op de omgeving. Het is het grootste panoramadak in zijn klasse en is uit één glasplaat vervaardigd. Als optie is ook een zonwering met handsfree-bediening beschikbaar; deze kan worden geopend en gesloten met een 'swipe' van de hand. Het veelzijdige interieur van de XF Sportbrake is ontworpen om aan alle lifestyle-eisen te voldoen. Met de achterbank niet ingeklapt is er een bagageruimte van 560 liter. Klap de achterbank neer en er ontstaat een ruimte van twee meter lang en meer dan een meter breed op het smalste punt; dit alles resulterend in een bagageruimte van 1.675 liter. Daarnaast is er nog extra opbergruimte onder de laadvloer.

De achterbank van de XF Sportbrake kan in zijn geheel of in delen (40:20:40) volledig vlak worden neergeklapt. Ontgrendelen gaat via een doordachte en makkelijk toegankelijke afstandsbediening in de bagageruimte. Handige bevestigingsrails helpen om de flexibiliteit van de bagageruimte verder te vergroten en een veiligheidsnet voorkomt dat bagage op de achterbank terechtkomt.

De XF Sportbrake standaard uitgerust met elektrische achterklepbediening, met ‘Activity Key’ en handsfree bediening als optie. Als de XF Sportbrake volledig beladen is blijft het comfort en de nauwkeurige handling behouden door de luchtvering met niveauregeling op de achteras. Dit systeem, standaard op de Sportbrake, stuurt automatisch meer lucht naar de luchtvering om het gewicht van een zware lading te compenseren. Hierdoor blijft de wielophanging en de rijhoogte te allen tijde in balans.

De prachtige XF Sportbrake wordt aangedreven door de zuinige Ingenium viercilinder turbodieselmotoren, of de verfijnde zescilinder turbodieselmotor als ook de Ingenium viercilinder turbobenzine motor van 250 pk. 

De belangrijkste meer-uitrusting van de XF Sportbrake t.o.v. de sedan is:

Configureer uw XF. 

Foto’s exterieur

Foto’s exterieur

Foto’s interieur

Foto’s interieur