Toggle

E-PACE

GECREËERD OM DE ZINTUIGEN TE PRIKKELEN

Kenmerken

Nu ook beschikbaar als Plug-in Hybrid.

In de elektrische (EV) modus heeft de Jaguar E‑PACE Plug‑in Hybrid een actieradius tot 59 km, perfect voor stadsverkeer en korte dagelijkse ritten. Met een benzinemotor voor langere ritten en grotere afstanden is de E‑PACE Plug‑in Hybrid de ideale compacte SUV. De E-PACE Plug-in Hybrid kan gemakkelijk worden opgeladen, ook onderweg. De perfecte combinatie van een door sportauto's geïnspireerd design en de praktische functionaliteit van een compacte SUV. Een exterieur vol krachtige ontwerpdetails, met onderhuids efficiënte hybride technologie.

De E‑PACE, Jaguar's eerste compacte SUV, combineert een opvallend exterieur met ruimte en functionaliteit. Met zijn fraai gevormde motorkap en krachtig gelijnde zijkanten, is de E‑PACE een dynamische, wendbare SUV met het design van een coupé. De uitstraling van de E‑PACE wordt versterkt door de slanke LED-koplampen en opvallend gevormde LED-achterlichten. Daarmee presenteert Jaguar een totaal nieuwe interpretatie van het compacte SUV-concept.

GECREËERD OM DE ZINTUIGEN TE PRIKKELEN

Een opwindende, instinctieve rijbeleving is geïntegreerd in het DNA van elke Jaguar. DE E-PACE heeft dit ook zeker omdat ook deze, net zoals het grotere broertje de F-PACE, gebaseerd is op de sportauto van Jaguar: de F-TYPE. De E‑PACE  heeft een volledig onafhankelijke wielophanging wat een unieke balans biedt tussen wendbaarheid en rijcomfort. Geavanceerde rijtechnologieën, zoals Active Driveline en Adaptive Dynamics, dragen bij aan het wendbare en gecontroleerde rijgedrag van de E‑PACE.

OP DE BESTUURDER AFGESTEMDE COCKPIT

Het op de bestuurder afgestemde interieur van de E‑PACE biedt hoogwaardige materialen en een eigentijds ontwerp. De cockpit is rondom de bestuurder ontworpen, zodat alle bedieningselementen en instrumenten binnen handbereik liggen en u zich op uw rijplezier kunt richten.

VOOR ALLES EEN PLEK

De E‑PACE biedt de meest opbergruimte in zijn klasse. De diepe middenconsole met uitneembare bekerhouders biedt een zeer veelzijdige ruimte. Het ruime dashboardkastje is bijzonder geschikt voor alle belangrijke spullen die u graag bij de hand wilt houden. Zo ook is de vorm van de twee diepe opbergvakken in de voorportieren aangepast op een grote variatie aan voorwerpen.

INGENIUM-MOTOREN

De E-PACE biedt de keuze uit twee Ingenium-benzinemotoren en drie Ingenium-diesels die zich alle onderscheiden door efficiënte, verfijnde en alerte rijeigenschappen. Een van de opties is de economische 150 pk 2.0 liter viercilinder turbodiesel met voorwielaandrijving, met CO2-emissies vanaf 124 g/km en een brandstofverbruik vanaf 4,7 l/100 km. Voor hogere prestaties is er de 269 pk sterke 2.0 liter viercilinder turbo benzinemotor met All Wheel Drive, die een topsnelheid heeft van 243 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in  6,4 seconden.

Configureer uw E-PACE. 

Opties en uitrusting
Jaguar E-PACE

De nieuwe E-PACE is voorzien van Jaguars geavanceerde Electronic Vehicle Architecture (EVA 2.0), die een breed scala nieuwe technologieën ondersteunt om ervoor te zorgen dat de auto altijd up-to-date en optimaal verbonden is.

Pivi Pro is standaard in de uitvoeringen S, SE en HSE. De nieuwste Pivi Pro-infotainmenttechnologie is toegankelijk via de nieuwe, gebogen glazen 11,4-inch HD touchscreen. Die biedt meer helderheid – het scherm is drie keer zo helder en 48 % groter dan het vorige scherm – en de vereenvoudigde menustructuur biedt bestuurders de mogelijkheid om tot wel 90 % van alle gebruikelijke taken te zien of te activeren in twee tikken of minder vanaf het beginscherm.

Om een vrijwel directe start mogelijk te maken, heeft Pivi Pro een eigen energiebron – navigatie is dus beschikbaar zodra de bestuurder heeft plaatsgenomen achter het stuur. Geïntegreerde apps als Spotify, Deezer en TuneIn zijn volledig functioneel, zelfs zonder de smartphone. Andere verbonden diensten zijn Google en Microsoft Outlook agenda-integratie zodat de bestuurder via het handsfree-systeem zijn planning kan bekijken en zelfs aan vergaderingen kan deelnemen.

De connectiviteit van Pivo Pro is mogelijk via de nieuwste dual-sim-technologie met twee LTE-modems. Daarmee kan het systeem meerdere functies tegelijk uitvoeren, zoals media streamen en SOTA-updates downloaden, zonder dat dat ten koste gaat van de prestaties. De state-of-the-art connectiviteitstechnologie beperkt het aantal onderbrekingen door zwakke dekking tot een minimum doordat het continu de netwerkprovider met het sterkste signaal kiest.

Geavanceerde SOTA-connectiviteit maakt het mogelijk dat gebruikers software-updates kunnen downloaden en installeren zonder dat ze daarvoor naar de Jaguar-dealer moeten gaan. Updates worden op de achtergrond gedownload en de klant ontvangt een waarschuwing met een overzicht van de belangrijkste wijzigingen. Voor updates waarvoor de auto moet worden uitgeschakeld, kan de klant een geschikte tijd inplannen voor de installatie ervan.

Als aanvulling op de centrale 11,4-inch touchscreen dient de nieuwste 12,3-inch HD Interactive Driver Display met verfraaide weergave en een lay-out die is aan te passen aan de persoonlijke voorkeur. Het scherm kan op volledige grootte de navigatie weergeven met instructies per afzonderlijke situatie, maar ook digitale meters, media, de contactenlijst en informatie over de infotainment. De Interactive Driver Display werkt samen met de TFT fullcolour Head-up Display van de nieuwste generatie, die helderder is, een hogere resolutie heeft en een groter gebied waarop de informatie wordt weergegeven.

Cabin Air Ionisation verbetert de luchtkwaliteit in het interieur met behulp van nanotechnologie, waarmee het systeem allergenen en onplezierige geuren verwijdert. Het geavanceerde systeem omvat PM2.5-filtratie dat ultrafijne deeltjes – inclusief PM2.5-partikels – afvangt om de gezondheid en het welzijn van de inzittenden te bevorderen. Cabin Air Ionisation is te activeren door de Purify-knop in de centrale touchscreen aan te klikken.

Voor nog meer gebruiksgemak is de Activity Key van de tweede generatie te gebruiken om de auto te ver- en ontgrendelen en te starten zonder dat de gebruikelijke sleutel in de auto aanwezig moet zijn. Het oplaadbare apparaatje is te dragen en te gebruiken als een horloge en de batterijduur is zeven dagen.

De nieuwe E-PACE is voor het eerst ook voorzien van Jaguars ClearSight binnenspiegeltechnologie. Die zorgt ervoor dat de bestuurder altijd een onbelemmerd zicht heeft op de situatie achter de auto. Een breedbeeldcamera in de achterzijde van de Jaguar levert beelden aan het hogeresolutiescherm in de randloze binnenspiegel, zodat het zicht van de bestuurder naar achter niet wordt belemmerd door achterpassagiers, slecht licht of regen op de achterruit.

De nieuwste 3D Surround Camera met de meest geavanceerde technologie zorgt voor beelden met meer detail en diverse mogelijkheden voor real time weergave als de bestuurder de auto manoeuvreert. De keuze omvat Junction View (kruispunten), 3D Perspective View (driedimensionaal) en ClearSight Plan View (bovenaanzicht).

Jaguars Driver Condition Monitor-technologie houdt in de gaten of de bestuurder tekenen van vermoeidheid begint te vertonen en kan hem adviseren een pauze te nemen. De technologie maakt gebruik van duizenden parameters, waarvan enkele elke duizendste van een seconde worden gemeten – inclusief input via de besturing en de pedalen en het rijgedrag in het algemeen – om de eerste tekenen van vermoeidheid te detecteren. Aanvullend handhaaft de Adaptive Cruise Control de afstand tot de voorligger, zodat de bestuurder nog ontspannener en prettiger kan rijden en minder vermoeid aankomt na een lange rit.

Foto’s exterieur

Foto’s interieur