Toggle

JAGUAR TCS RACING BEHOUDT VOORSPRONG IN FORMULA E NA UITDAGEND RACEWEEKEND.

Jaguar TCS Racing kende een uitdagend raceweekend in Portland tijdens de 13e en 14e ronde van het ABB FIA Formula E World Championship seizoen 2024. Ondanks sterke prestaties, waaronder een polepositie in race 13 en een podiumplaats in race 14, bleef het resultaat achter bij de verwachtingen. Desondanks behoudt het team de leiding in het teamklassement, terwijl alle focus nu uitgaat naar de seizoensfinale in Londen op 20 en 21 juli.

Mitch Evans behaalde een derde plaats in de tweede race van het weekend, wat hem naar de tweede plaats in het rijdersklassement bracht. Nick Cassidy daarentegen ondervond problemen door contact met een andere piloot en een noodzakelijke vleugelwissel, wat resulteerde in een finish buiten de punten. Hij behoudt echter een voorsprong van twaalf punten in het rijdersklassement.

Het team richt zich nu volledig op het volgende raceweekend in Londen. Het team gaat vol voor de titel in het constructeursklassement, terwijl Nick Cassidy en Mitch Evans zullen strijden om het rijderskampioenschap te winnen. Rondes 15 en 16, de laatste twee races van het ABB FIA Formula E World Championship seizoen 2024, vinden plaats in Londen op 20 en 21 juli.

James Barclay, Managing Director, JLR Motorsport en Jaguar TCS Racing Team Principal, zegt: “Het was een weekend in twee helften. Het eindigde positief met een podium voor Mitch op zondag, na al het harde werk, maar eigenlijk zat er zoveel meer in. Jammer genoeg liep het anders, door een combinatie van dingen waarover we wel en geen controle hadden. Zoals altijd zullen we nagaan wat er beter kan en ons sterker maakt als team. Nu richten we onze aandacht op de seizoensfinale in Londen. We staan op kop in het constructeursklassement en op de eerste en tweede plaats in het rijdersklassement. Alles is nog mogelijk en we staan er goed voor. Londen is een bijzondere race voor ons, we rijden er voor eigen publiek en kunnen rekenen op de massale steun van fans en collega’s. We gaan alles geven om de kampioenschapstitel binnen te halen.”

Mitch Evans, coureur Jaguar TCS Racing, #9, zegt: “Het zijn echt moeilijke races, maar we blijven presteren als team en wonnen belangrijke punten vandaag. Het weekend bleek uiteindelijk zwaarbevochten, maar het was echt geweldig om nog wat punten te scoren. Ik moest met de ellebogen werken, wat het moeilijk maakte om te profiteren van de Attack Mode omdat je dan plaatsen verliest. De tweede Attack Mode leverde me een goede positie op, maar kostte me mijn resterende energie. Daardoor kon ik niet meestrijden voor de overwinning. We trekken nu naar Londen waar we het zullen opnemen tegen Porsche en er alles aan zullen doen om het kampioenschap voor constructeurs te winnen.”

Nick Cassidy, coureur Jaguar TCS Racing, #37, zegt: “Positief is dat ik op zaterdag 25 van mijn beste rondes in de Formula E heb gereden, vind ik. Ik wist mijn energie te managen, de wagen deed het zeer goed en we positioneerden ons goed. Op zondag had ik mijn strategie klaar en zat ik in een echt goede positie. Op het moment van het contact zat ik rond P9 en had ik nog Attack Time over, met meer energie dan de meeste anderen. Ik had een voorsprong van 12 punten, maar scoorde nul punten in twee races – het kon dus veel erger zijn. Ik denk dat we het goed gaan doen in Londen. Ik kijk er al naar uit – het is een van mijn favoriete circuits op de kalender – en het gaat erom spannen. Kom maar op!”