Toggle

JAGUAR TCS RACING PAKT HISTORISCHE DUBBELZEGE IN MONACO.

Mitch Evans en Nick Cassidy behaalden een historische een-twee-finish voor Jaguar TCS Racing in de straten van Monaco – het meest iconische stratencircuit in de autosport – in ronde 8 van het ABB FIA Formula E World Championship 2024. Jaguar’s eerste overwinning in Monaco komt precies in het weekend waarin het merk toezegde om met Jaguar TCS Racing als fabrikant deel te nemen aan het GEN4-tijdperk van de Formule E tot 2030.

Na hun sterke prestaties in de kwalificatieduels verschenen beide piloten op de tweede startrij, met Nick als derde en Mitch als vierde. Nadat ze bij de eerste bocht van positie hadden gewisseld, klommen Evans en Cassidy verder op tot ze na elf ronden op de eerste en tweede plaats reden. Het team en de piloten beheersten de strategie perfect: eerst vergrootte Mitch zijn voorsprong terwijl Nick het veld op afstand hield en vervolgens werden de rollen omgedraaid tot Mitch in ronde 17 weer aan de leiding kwam. Ondanks twee safetycars, waardoor er uiteindelijk twee ronden aan de race werden toegevoegd, reden Mitch en Nick hun Jaguar I-TYPE 6 als eerste en tweede naar de finishvlag. Als klap op de vuurpijl scoorde Nick ook nog een extra punt voor de snelste ronde van de E-Prix.

Dankzij dit resultaat breidt Jaguar TCS Racing zijn voorsprong in het teamklassement uit tot 44 punten, met Nick Cassidy op de tweede plaats en Mitch Evans op de vijfde plaats.

James Barclay, Managing Director van JLR Motorsport en teamchef van Jaguar TCS Racing: “Ik ben zo ongelooflijk trots op het hele team vandaag. De manier waarop het team en de rijders samenwerkten, was voorbeeldig en dankzij de eenheid die elk lid van onze groep aan de dag legde, konden we hier in Monaco geschiedenis schrijven. Dit was een ongelooflijk strategische race en het team voerde deze perfect uit. Met Mitch en Nick hebben we twee erg intelligente en snelle piloten, maar het is vooral dankzij hun prestaties onder druk en het teamwork dat we dit resultaat hier vandaag konden neerzetten.

We hebben geschiedenis geschreven en een aantal records gebroken: Jaguar’s eerste overwinning in Monaco, de eerste overwinning van Mitch in het Vorstendom en de allereerste 1-2-zege in de Formula E in de straten van Monte Carlo. Een moment dat we nooit meer zullen vergeten en dat nu ook is opgenomen in de fantastische geschiedenis van Jaguar.”

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-piloot #9: “Vandaag was een geweldige dag. Een dubbelzege voor Jaguar is al ongelooflijk op zich, maar dat we dat hier in Monaco hebben gedaan, maakt het nog specialer. Ik heb al vaak aan de leiding gereden hier in Monaco en heb hier al eerder podiumplaatsen behaald, maar mijn eerste zege in Monaco en van het seizoen komt voor mij op een goed moment. Ik moet consistent hoge punten blijven scoren en ik hoop dat ik dit elan kan vasthouden in Berlijn.

Ik draag deze overwinning op aan Colin Giltrap en zijn familie. Colin steunt mijn carrière al meer dan twintig jaar en zonder hem zou ik niet in staat zijn om te racen en mijn dromen te volgen.”

Nick Cassidy, Jaguar TCS Racing-piloot #37: “Mitch was de verdiende winnaar van deze E-Prix van Monaco. Vorig jaar had ik het geluk dat ik andersom met hem in deze positie zat, dus ik ben zo blij voor hem en voor iedereen hier bij Jaguar TCS Racing dit jaar. De prestaties stonden vandaag aan onze kant. We hadden iets meer moeite in de oefenronden en kwalificaties, maar we stonden er toen dat moest, dus algemeen genomen een geweldig teamresultaat. We kunnen allemaal erg trots zijn op onze inspanningen van vandaag.”

Ronde negen en tien van het ABB FIA Formula E World Championship 2024 worden op zaterdag 11 en zondag 12 mei gereden in Berlijn (Duitsland).