Toggle

CIAO ROMA! JAGUAR TCS RACING MIKT OP HERHALING VAN SUCCESSEN

Jaguar TCS Racing keert dit weekend terug op het stratencircuit van Rome, vastberaden om het succes van het Britse team voort te zetten in ronde dertien en veertien van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap 2023. Jaguar TCS Racing staat op de derde plaats in het teamklassement, coureurs Mitch Evans en Sam Bird staan op de vierde en negende plaats in het rijdersklassement.

In Rome, de stad met één van ’s werelds beroemdste amfitheaters, betreedt tevens een nieuwe gladiator het strijdtoneel. Komend weekend schittert de Jaguar I-TYPE 6 voor het eerst in de Hankook Rome E-Prix 2023, de vijfde editie van het Formule E-racespektakel in Rome sinds het Circuito Cittadino dell'EUR in 2014 werd ingericht. Dit seizoen staat de volledig elektrische Gen3-raceauto garant voor intense races. Met 19 bochten en 3,385 kilometer aan hobbelig asfalt is dit niet alleen een van de meest uitdagende stratencircuits op de kalender, maar ook een ware test voor zowel coureurs als teams.

Terugkeer

Jaguar TCS Racing kondigt trots aan dat Formule E-rookie Sheldon van der Linde voor de tweede keer dit seizoen zal deelnemen aan FP0, die op de vrijdag van het dubbele raceweekend wordt verreden. De Zuid-Afrikaanse coureur heeft zichzelf in april al bewezen tijdens een succesvolle rookie-test in Berlijn, waarbij hij in de eerste trainingssessie de allersnelste tijd noteerde. De rookie-test biedt een geweldige kans om coureurs kennis te laten maken met elektrisch racen. Het is ook het podium voor nieuw talent in de Formule E.