Toggle

Jaguar XE 300 SPORT verslaat shorttracker op Flevonice

De nieuwe Jaguar XE 300 SPORT heeft bij zijn debuut meteen een ronderecord gevestigd op ’s werelds langste kunstijsbaan in de buitenlucht – Flevonice in Flevoland. De XE 300 Sport was ruim een minuut sneller dan Shaolin Sándor Liu, de winnaar van de olympische gouden medaille shorttrack.

Liu won met het Hongaarse shorttrack-team de gouden medaille op de 5.000 meter estafette op de olympische winterspelen van dit jaar. Daarna zette hij een scherpe tijd op de drie kilometer lange kunstijsbaan van Flevonice in Flevoland: 4 minuten en 4 seconden.

Om de strijd een extra dimensie te geven, reed Shaolins vriendin –Elise Christie, schaatster bij Team GB – mee in de Jaguar XE 300 SPORT. De Jaguar maakte optimaal gebruik van zijn geavanceerde vierwielaandrijving en de verfijnde tractietechnologie om strak en stijlvol over het ijs te rijden. Aan het stuur zat Sean Haughey, Jaguars Stability Development Leader. Hij legde een ronde van Flevonice af in slechts 3 minuten en 3 seconden – een gemiddelde snelheid van 59 km/uur.

Mike Cross, Chief Engineer bij Jaguar Land Rover, vertelde: “Ice is one of the most demanding surfaces for any vehicle to contend with and this race demonstrated the XE’s all-surface capability and unrivalled handling in adverse conditions.”

Conform het sportauto-DNA van Jaguar is ook de nieuwe XE 300 SPORT uitgerust met de geavanceerde 220 kW (300 pk) sterke 2,0-liter Ingenium benzinemotor. Daarmee accelereert de XE in 5,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur. Dankzij zijn 400 Nm koppel accelereerde de Jaguar moeiteloos over de lange ijsbaan en overtroefde daarmee de olympisch shorttrack-kampioen.

Shaolin Sándor Liu vertelde: “I thought I would have a big advantage over the car on the ice and was pretty happy with my time considering the conditions but when I saw the XE 300 SPORT take off from the start line, I had a feeling it would be faster.”

Elise Christie reageerde: “I was desperate to pit myself against the XE 300 SPORT but sitting in the passenger seat gave me an experience I’ll never forget. I didn’t think it would be able to lap the track as quickly as an Olympic Champion, but the Jaguar’s all-wheel-drive traction was really impressive.”

De 300 SPORT-uitvoering is nieuw in het XE-gamma en is er ook voor de XF en de XF Sportbrake.  De XE 300 SPORT is uitsluitend met de 220 kW (300 pk) 2.0 Ingenium benzinemotor leverbaar, de XF en de XF Sportbrake zijn ook leverbaar met Jaguars 220 kW (300 pk) 3,0-liter TDV6 dieselmotor.

Alle 300 SPORT-versies zijn herkenbaar aan unieke afwerkingsdetails in de kleur Dark Satin Grey – onder meer de spiegelkappen, de achterspoiler en de en de omlijsting van de grille én de 300 SPORT-badges in de grille en op de achterklep. Kenmerkende lichtmetalen 19- of 20-inchwielen in de kleur Satin Technical Grey zijn exclusief voor deze speciale uitvoering, net als de remklauwen met het 300 SPORT-logo. Er is te kiezen uit drie carrosseriekleuren: Yulong White, Indus Silver en Santorini Black. De XE 300 SPORT is er ook in Caldera Red.

Ook in het interieur zijn speciale designaccenten aangebracht, met contrasterend geel stiksel op de bekleding van het stuurwiel, de stoelen, de portierpanelen en de armsteun. Andere speciale accenten zijn onder meer metalen dorpelbescherming met het 300 SPORT-logo (in de XF optioneel met verlichting), sportieve vloermatten, een badge op het stuurwiel en hoofdsteunen met reliëf.

Alle versies van de XE, de XF en de XF Sportbrake maken klanten meer connected, dankzij Jaguars geavanceerde Touch Pro entertainmentsysteem met 10-inch touchscreen, dat tot de standaarduitrusting behoort. Andere verfraaiingen, die standaard zijn voor alle drie modellen, zijn metalen dorpelbescherming met Jaguar-inscriptie (verlicht in de beide XF-modellen), verchroomde omlijsting van de zijruiten, verchroomde schakelaars voor alle elektrisch verstelbare stoelen, hoogwaardige stoffen matten, glanzend metalen pedalen en de randloze en automatisch dimmende Infinity Mirror-binnenspiegel.

De auto’s zijn per direct te bestellen via +31 (0)40 290 11 20 of via info@cito-jlr.nl. De prijzen worden later bekendgemaakt.