Toggle

Nieuwe Jaguar F-PACE getest onder extreme omstandigheden

- Nieuwe Jaguar F-PACE uitgebreid getest onder meest uitdagende omstandigheden

- Duurzaamheid beproefd bij extreem lage en hoge temperaturen van -40° C tot 50° C

- Dynamiek en prestaties geoptimaliseerd voor alle condities

- Voor het eerst rotsachtige bergpassen opgenomen in Jaguar testprogramma

Van de verzengende hitte en het verstikkende stof van Dubai tot de ijskoude sneeuwvlaktes in het noorden van Zweden is de nieuwe F-PACE tot het uiterste getest in enkele van de meest meedogenloze gebieden op aarde.

Jaguar’s nieuwe performance crossover biedt een ongeëvenaarde combinatie van prestaties, design en functionaliteit. Om te zorgen dat alle systeem zelfs onder de meest extreme omstandigheden perfect blijven functioneren, werd de nieuwe F-PACE onderworpen aan een van de allerzwaarste testprogramma’s die Jaguar ooit heeft toegepast.

“Wij hebben de F-PACE ontwikkeld om het rijgedrag, de handling en het raffinement te bieden dat wordt verwacht van een Jaguar, met daarnaast uitzonderlijke niveaus van capaciteiten en balans op elke ondergrond en onder alle weersomstandigheden. Om te zorgen dat de F-PACE voldoet aan de verwachtingen van klanten wereldwijd, is hij uitgebreid getest onder de zwaarste condities op aarde.”

Andrew Whyman, Vehicle Programme Director, Jaguar F-PACE

In Jaguar’s testcentrum in Arjeplog, Zweden, komt de gemiddelde wintertemperatuur zelden boven de -15° C en daalt deze geregeld tot -40° C. Met 60 kilometer aan speciaal aangelegde handling-circuits, bergwegen, hellingen, wegdek met variërende wrijvingscoeffiënt en offroad-trajecten is het testterrein ideaal voor het optimaliseren van de afstemming van vierwielaandrijving, Dynamic Stability Control en Jaguar’s revolutionaire All-Surface Progress Control. Deze activiteiten zorgen ervoor dat de F-PACE altijd het betrokken stuurgevoel en de wendbare handling biedt die zo’n fundamenteel onderdeel is van het dynamische Jaguar DNA, ongeacht of de auto op asfalt, sneeuw of ijs rijdt.

In Dubai kan de temperatuur in de schaduw oplopen tot meer dan 50° C. Bij auto’s in de volle zon stijgt de interieurtemperatuur gemakkelijk tot boven de 70° C. Ideale omstandigheden om te testen dat systemen als airconditioning en touchscreens perfect blijven functioneren bij extremen in temperatuur en luchtvochtigheid. Ook zijn dit ideale testomstandigheden voor koelsystemen van motoren.

De rijeigenschappen van de F-PACE zijn ook getest op rotsachtige bergpassen. Dit is de eerste keer dat deze uitdagende omstandigheden zijn opgenomen in een Jaguar testprogramma. Mede dankzij deze aandacht voor details wil Jaguar met zijn eerste performance crossover de nieuwe maatstaf in dit segment zetten.

- De Jaguar F-PACE zal in september zijn wereldpremière beleven op de IAA 2015 in Frankfurt

- De F-PACE is de nieuwste aluminium-intensieve Jaguar en zal in Solihull worden gebouwd

- De F-PACE komt in 2016 op de markt