Toggle

Team Sky en Jaguar vieren derde Tour de France-zege

- Team Sky en Jaguar vieren derde overwinning in de Tour de France

- Jaguar F-PACE in ‘gele trui’-camouflage om Team SKY-zege te vieren

- Chris Froome wint algemeen klassement van Tour de France met voorsprong van 1 minuut 12 seconden

Bij de finish van de Tour de France in Parijs, eerde Jaguar de overwinning van Team SKY met een speciale camouflage van het F-PACE prototype. Hierin waren zowel de gele trui als foto’s van de eerste etappe-overwinning door Chris Froome in La-Pierre-Saint-Martin verwerkt. De F-PACE was tevens volgauto van Team SKY in de eerste Utrecht-etappe van de Tour. Naast de derde Team Sky-zege is het tevens de tweede overwinning voor kopman Chris Froome.

Team SKY-rijder en Tour de France 2015-winnaar Chris Froome is vol vreugde over de overwinning: “Het voor de eerste keer winnen van de Tour de France in 2013 was een onbeschrijflijk gevoel, maar deze tweede gele trui is speciaal. Ik heb het echter niet alleen gedaan. Naast een team wielrenners van wereldklasse, heeft Team SKY fantastische partners. De inventiviteit die Jaguar aan de dag heeft gelegd bij het ontwerp van speciale volgauto’s voor het team, maar ook bij design en constructie van onze Pinarello DOGMA F8-fietsen is fantastisch.”

Mark Cameron, Global Brand Marketing Director van Jaguar Land Rover: “Wij feliciteren Chris Froome en de rest van het team met deze fantastische overwinning. Het is een eer om samen met Team Sky een derde Tour de France-zege te kunnen vieren en wij zijn trots dat wij hier een bijdrage aan hebben kunnen leveren.”

Jaguar is al sinds de oprichting van Team SKY in 2010 partner van de ploeg en zorgt onder meer voor high-performance volgauto’s voor het team, inclusief de XF Sportbrake, de F-TYPE Coupé en de nieuwe F-PACE. Vanaf 2014 is Jaguar tevens een officiële Innovation Partner van Team SKY en werkt het merk nauw samen bij de ontwikkeling van producten waarmee het team kan trainen en racen.

De introductie van dezelfde expertise, technologieën en processen als gebruikt bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld de nieuwe Jaguar XE, heeft onder meer geresulteerd in de creatie van de toonaangevende Pinarello DOGMA F8 en DOGMA K8-S racefietsen. Ook de KASK Protone V2.0 helm, die dit jaar door de Team SKY-rijders in de Tour de France werd gedragen, is het resultaat van de samenwerking.