Toggle

Nu al een succes: meer dan 100 orders voor de Jaguar XE

- Succesfactoren: design, 20% bijtelling, scherpe leasetarieven

- Ruim 50% kopers afkomstig van Duitse premium-segment

- Nederlandse debuut op AutoRAI

De Jaguar XE slaat nu al zijn slag in het zakelijke segment: nog voordat er mee gereden kon worden, zijn er al meer dan 100 exemplaren verkocht. Het meest populaire model tot nu toe is de uitvoering met 120 kW/163 pk sterke dieselmotor en automaat. Deze uitvoering is goed voor 20% bijtelling. De XE trekt vooral kopers van andere merken: meer dan 50% van de kopers reed voorheen een model uit het Duitse premium-segment. Het officiële Nederlandse debuut van de Jaguar XE vindt plaats op de AutoRAI (17-26 april).

De Nederlandse Jaguar dealers hebben nu al meer dan 100 orders voor de XE. Dat is opvallend: klanten hebben nog niet in de auto kunnen rijden en de marktintroductie is in juni. Het vroege succes heeft diverse oorzaken. Om te beginnen heeft de XE positieve recensies in de vakpers gekregen. Klanten geven bovendien aan dat ze het design zeer waarderen en hetzelfde geldt voor de gunstige leasetarieven (vanaf 699 euro/maand via Jaguar Fleet & Business Leasing) en de inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling van diverse dieselmodellen.

Een nieuwe klantenkring

De komst van de XE betekent voor Jaguar ook een verdere verbreding van het klantenbestand. Ruim 50% van alle klanten die nu een XE hebben besteld, rijdt nu nog een model van een Duits premiummerk. Ruim 10% van de XE-kopers rijdt nu ook Jaguar.

De XE in Nederland: debuut op de AutoRAI

De Jaguar XE beleeft op de AutoRAI (17-26 april) zijn officiële Nederlandse debuut. Voor veel mensen is het de eerste mogelijkheid om de auto in het echt te zien en zijn ruimteaanbod en stijl live te ervaren. Geïnteresseerden die een stap verder willen gaan, kunnen zich bij Automobielbedrijf CITO melden. In onderling overleg wordt er dan een afspraak gemaakt voor een bezichtiging van de XE bij Jaguar Nederland in Beesd.

De Jaguar XE komt in juni op de markt. Hij is nu al te bestellen voor prijzen vanaf € 39.990.