Toggle

Nieuws­over­zicht

Jaguar XE 300 SPORT verslaat shorttracker op Flevonice

De nieuwe Jaguar XE 300 SPORT heeft bij zijn debuut meteen een ronderecord gevestigd op ’s werelds langste kunstijsbaan in de buitenlucht – Flevonice in Flevoland. De XE 300 Sport was ruim een minuut sneller dan Shaolin Sándor Liu, de winnaar van de olympische gouden medaille shorttrack.

Liu won met het Hongaarse shorttrack-team de gouden medaille op de 5.000 meter estafette op de olympische winterspelen van dit jaar. Daarna zette hij een scherpe tijd op de drie kilometer lange kunstijsbaan van Flevonice in Flevoland: 4 minuten en 4 seconden.

 

Om de strijd een extra dimensie te geven, reed Shaolins vriendin –Elise Christie, schaatster bij Team GB – mee in de Jaguar XE 300 SPORT. De Jaguar maakte optimaal gebruik van zijn geavanceerde vierwielaandrijving en de verfijnde tractietechnologie om strak en stijlvol over het ijs te rijden. Aan het stuur zat Sean Haughey, Jaguars Stability Development Leader. Hij legde een ronde van Flevonice af in slechts 3 minuten en 3 seconden – een gemiddelde snelheid van 59 km/uur.

 

Mike Cross, Chief Engineer bij Jaguar Land Rover, vertelde: “Ice is one of the most demanding surfaces for any vehicle to contend with and this race demonstrated the XE’s all-surface capability and unrivalled handling in adverse conditions.”

 

Conform het sportauto-DNA van Jaguar is ook de nieuwe XE 300 SPORT uitgerust met de geavanceerde 220 kW (300 pk) sterke 2,0-liter Ingenium benzinemotor. Daarmee accelereert de XE in 5,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur. Dankzij zijn 400 Nm koppel accelereerde de Jaguar moeiteloos over de lange ijsbaan en overtroefde daarmee de olympisch shorttrack-kampioen.

 

Shaolin Sándor Liu vertelde: “I thought I would have a big advantage over the car on the ice and was pretty happy with my time considering the conditions but when I saw the XE 300 SPORT take off from the start line, I had a feeling it would be faster.”

 

Elise Christie reageerde: “I was desperate to pit myself against the XE 300 SPORT but sitting in the passenger seat gave me an experience I’ll never forget. I didn’t think it would be able to lap the track as quickly as an Olympic Champion, but the Jaguar’s all-wheel-drive traction was really impressive.”

 

De 300 SPORT-uitvoering is nieuw in het XE-gamma en is er ook voor de XF en de XF Sportbrake.  De XE 300 SPORT is uitsluitend met de 220 kW (300 pk) 2.0 Ingenium benzinemotor leverbaar, de XF en de XF Sportbrake zijn ook leverbaar met Jaguars 220 kW (300 pk) 3,0-liter TDV6 dieselmotor.

 

Alle 300 SPORT-versies zijn herkenbaar aan unieke afwerkingsdetails in de kleur Dark Satin Grey – onder meer de spiegelkappen, de achterspoiler en de en de omlijsting van de grille én de 300 SPORT-badges in de grille en op de achterklep. Kenmerkende lichtmetalen 19- of 20-inchwielen in de kleur Satin Technical Grey zijn exclusief voor deze speciale uitvoering, net als de remklauwen met het 300 SPORT-logo. Er is te kiezen uit drie carrosseriekleuren: Yulong White, Indus Silver en Santorini Black. De XE 300 SPORT is er ook in Caldera Red.

 

Ook in het interieur zijn speciale designaccenten aangebracht, met contrasterend geel stiksel op de bekleding van het stuurwiel, de stoelen, de portierpanelen en de armsteun. Andere speciale accenten zijn onder meer metalen dorpelbescherming met het 300 SPORT-logo (in de XF optioneel met verlichting), sportieve vloermatten, een badge op het stuurwiel en hoofdsteunen met reliëf.

 

Alle versies van de XE, de XF en de XF Sportbrake maken klanten meer connected, dankzij Jaguars geavanceerde Touch Pro entertainmentsysteem met 10-inch touchscreen, dat tot de standaarduitrusting behoort. Andere verfraaiingen, die standaard zijn voor alle drie modellen, zijn metalen dorpelbescherming met Jaguar-inscriptie (verlicht in de beide XF-modellen), verchroomde omlijsting van de zijruiten, verchroomde schakelaars voor alle elektrisch verstelbare stoelen, hoogwaardige stoffen matten, glanzend metalen pedalen en de randloze en automatisch dimmende Infinity Mirror-binnenspiegel.

 

De auto’s zijn per direct te bestellen via www.jaguar.nl. De prijzen worden later bekendgemaakt.

Pebble Beach Concours d'Elegance veilingrecord verbroken door Jaguar D-Type

Tijdens de Moneterey Car Week op het Concours d’Elegance in Pebble beach is het veilingrecord verbroken. Een Jaguar D-Type uit 1955 is verkocht voor maar liefst 21,78 miljoen Dollar, wat omgerekend ongeveer 19 miljoen Euro is. Waarom deze Jaguar verkocht is voor dit recordbedrag heeft natuurlijk alles te maken met de historie van de auto. Bestuurd door Ron Flockhart en Ninian Sanderson heeft deze namelijk de 24 Uur van Le Mans gewonnen in 1956. Saillant detail, als tweede over de streep kwam de Aston Martin DB3S van Sir Stirling Moss en Peter Collins. Van alle Le Mans winnende Jaguar D-Types is dit de enige ter wereld die nog volledig intact is. Zo heeft de auto met chassisnummer XKD 501 nog de originele motor onder de motorkap, het originele startnummer 4 en het kenteken MWS 301. Zie alhier prachtige beelden van deze zeer bijzondere historische Jaguar 

Racen in een F-Type Project 7 op circuit Zandvoort

Op circuit Zandvoort racen, wie wil dat nou niet? Op circuit Zandvoort racen in een Jaguar F-Type Project 7? Dat wil iedereen! Tijdens European Racewars was er een trackday voor exclusieve auto's waar de, op de inmiddels ruim 60 jaar oude D-Type gebaseerde, Project 7 werd losgelaten op circuit Zandvoort. De “7” in Project 7 verwijst naar de zevental overwinningen van Jaguar tijdens de 24-uurs race van Le Mans. De F-Type Project 7 wordt aangedreven door een 5 liter supercharged V8 benzinemotor die 575 PK produceert. De Special Vehicle Oprations afdeling heeft deze creatie gemaakt met een gelimiteerde oplage van 250 stuks. In onderstaande video kun je, in 360 graden beeld, ervaren hoe het is om in deze spectaculaire auto over circuit Zandvoort te racen.

Team Sky en Jaguar vieren derde Tour de France-zege

Bij de finish van de Tour de France in Parijs, eerde Jaguar de overwinning van Team SKY met een speciale camouflage van het F-PACE prototype. Hierin waren zowel de gele trui als foto’s van de eerste etappe-overwinning door Chris Froome in La-Pierre-Saint-Martin verwerkt. De F-PACE was tevens volgauto van Team SKY in de eerste Utrecht-etappe van de Tour. Naast de derde Team Sky-zege is het tevens de tweede overwinning voor kopman Chris Froome.

Utrechtse Tourprimeur voor Jaguar F-PACE

De Grand Départ van de Tour de France in Utrecht krijgt een bijzondere dimensie doordat de nieuwe Jaguar F-PACE aan de start komt. Team SKY zet de performance crossover op 4 juli eenmalig in als ondersteuningsvoertuig voor Chris Froome, dé favoriet voor de eindoverwinning in de Tour. Voor het grote publiek is de Tourstart in Utrecht de eerste mogelijkheid om De F-PACE live en zonder ‘harde camouflage’ te zien. De F-PACE heeft de eindsprint van de ontwikkelingsfase inmiddels ingezet. De officiële onthulling vindt dit najaar plaats.

Komende Jaguars en Land Rovers scannen wegdek, voorkomen schade

Jaguar Land Rover ontwikkelt een online technologie waarmee auto’s in staat zijn bijvoorbeeld kuilen en openstaande putdeksels in de weg te herkennen. Deze informatie kan direct worden gedeeld met andere voertuigen én met gemeentelijke instanties.  Medeweggebruikers kunnen zo anticiperen op het gevaar en gemeentelijke instanties kunnen snel tot reparatie overgaan. Dit alles kan schades en ongevallen helpen voorkomen.

Jaguar is de officiële autopartner van het tennistoernooi van Wimbledon en stelt 170 auto's beschikbaar.

Jaguar is met onmiddellijke ingang de officiële autopartner van het prestigieuze tennistoernooi van Wimbledon (29 juni-12 juli aanstaande). Het merk stelt 170 auto’s ter beschikking aan de organisatie, waaronder nieuwe XE-, XF-, en XJ-modellen. In Nederland is Jaguar opnieuw officieel partner van het Topshelf Open, het tennistoernooi op gras dat voor veel spelers dient als voorbereiding op Wimbledon.