Toggle

Nieuws­over­zicht

Pebble Beach Concours d'Elegance veilingrecord verbroken door Jaguar D-Type

Tijdens de Moneterey Car Week op het Concours d’Elegance in Pebble beach is het veilingrecord verbroken. Een Jaguar D-Type uit 1955 is verkocht voor maar liefst 21,78 miljoen Dollar, wat omgerekend ongeveer 19 miljoen Euro is. Waarom deze Jaguar verkocht is voor dit recordbedrag heeft natuurlijk alles te maken met de historie van de auto. Bestuurd door Ron Flockhart en Ninian Sanderson heeft deze namelijk de 24 Uur van Le Mans gewonnen in 1956. Saillant detail, als tweede over de streep kwam de Aston Martin DB3S van Sir Stirling Moss en Peter Collins. Van alle Le Mans winnende Jaguar D-Types is dit de enige ter wereld die nog volledig intact is. Zo heeft de auto met chassisnummer XKD 501 nog de originele motor onder de motorkap, het originele startnummer 4 en het kenteken MWS 301. Zie alhier prachtige beelden van deze zeer bijzondere historische Jaguar 

Racen in een F-Type Project 7 op circuit Zandvoort

Op circuit Zandvoort racen, wie wil dat nou niet? Op circuit Zandvoort racen in een Jaguar F-Type Project 7? Dat wil iedereen! Tijdens European Racewars was er een trackday voor exclusieve auto's waar de, op de inmiddels ruim 60 jaar oude D-Type gebaseerde, Project 7 werd losgelaten op circuit Zandvoort. De “7” in Project 7 verwijst naar de zevental overwinningen van Jaguar tijdens de 24-uurs race van Le Mans. De F-Type Project 7 wordt aangedreven door een 5 liter supercharged V8 benzinemotor die 575 PK produceert. De Special Vehicle Oprations afdeling heeft deze creatie gemaakt met een gelimiteerde oplage van 250 stuks. In onderstaande video kun je, in 360 graden beeld, ervaren hoe het is om in deze spectaculaire auto over circuit Zandvoort te racen.

Team Sky en Jaguar vieren derde Tour de France-zege

Bij de finish van de Tour de France in Parijs, eerde Jaguar de overwinning van Team SKY met een speciale camouflage van het F-PACE prototype. Hierin waren zowel de gele trui als foto’s van de eerste etappe-overwinning door Chris Froome in La-Pierre-Saint-Martin verwerkt. De F-PACE was tevens volgauto van Team SKY in de eerste Utrecht-etappe van de Tour. Naast de derde Team Sky-zege is het tevens de tweede overwinning voor kopman Chris Froome.

Utrechtse Tourprimeur voor Jaguar F-PACE

De Grand Départ van de Tour de France in Utrecht krijgt een bijzondere dimensie doordat de nieuwe Jaguar F-PACE aan de start komt. Team SKY zet de performance crossover op 4 juli eenmalig in als ondersteuningsvoertuig voor Chris Froome, dé favoriet voor de eindoverwinning in de Tour. Voor het grote publiek is de Tourstart in Utrecht de eerste mogelijkheid om De F-PACE live en zonder ‘harde camouflage’ te zien. De F-PACE heeft de eindsprint van de ontwikkelingsfase inmiddels ingezet. De officiële onthulling vindt dit najaar plaats.

Komende Jaguars en Land Rovers scannen wegdek, voorkomen schade

Jaguar Land Rover ontwikkelt een online technologie waarmee auto’s in staat zijn bijvoorbeeld kuilen en openstaande putdeksels in de weg te herkennen. Deze informatie kan direct worden gedeeld met andere voertuigen én met gemeentelijke instanties.  Medeweggebruikers kunnen zo anticiperen op het gevaar en gemeentelijke instanties kunnen snel tot reparatie overgaan. Dit alles kan schades en ongevallen helpen voorkomen.

Jaguar is de officiële autopartner van het tennistoernooi van Wimbledon en stelt 170 auto's beschikbaar.

Jaguar is met onmiddellijke ingang de officiële autopartner van het prestigieuze tennistoernooi van Wimbledon (29 juni-12 juli aanstaande). Het merk stelt 170 auto’s ter beschikking aan de organisatie, waaronder nieuwe XE-, XF-, en XJ-modellen. In Nederland is Jaguar opnieuw officieel partner van het Topshelf Open, het tennistoernooi op gras dat voor veel spelers dient als voorbereiding op Wimbledon.

Nu al een succes: meer dan 100 orders voor de Jaguar XE

De Jaguar XE slaat nu al zijn slag in het zakelijke segment: nog voordat er mee gereden kon worden, zijn er al meer dan 100 exemplaren verkocht. Het meest populaire model tot nu toe is de uitvoering met 120 kW/163 pk sterke dieselmotor en automaat. Deze uitvoering is goed voor 20% bijtelling. De XE trekt vooral kopers van andere merken: meer dan 50% van de kopers reed voorheen een model uit het Duitse premium-segment. Het officiële Nederlandse debuut van de Jaguar XE vindt plaats op de AutoRAI (17-26 april).